Powered bij KOKEN030                                                                                                                              Whatsapp: 06-21638222 Mail: info@koken030.nl


Kookt u met ons mee?

Kookt u met ons mee?

Sander Ekstijn (KOKEN030) laat u zien hoe u met een Tajine op inductie kunt koken

Tips!


Gebruik een magneet om te testen of uw huidige pannen al geschikt zijn voor inductie koken. Blijft de magneet aan de onderkant hangen? Dan kan de pan gebruikt worden op de inductieplaat!


Heeft u nog een tajine uit aardewerk of een metaal dat niet werkt op inductie gebruik dan de adapter.


Gebruik voor het schoonmaken van de inductiekookplaat een microvezeldoekje. Dit zijn zachte doekjes die geen krassen achterlaten op uw kookplaat.

  • De beste manier is om uw kookplaat elke dag even afnemen met warm water.
  • Liever toch schoonmaken met een sopje? Maak dan een mild sopje met afwasmiddel of een milde allesreiniger zonder citroen. Gebruik een microvezeldoekje die je goed uitwringt, zodat u een vochtige doek overhoudt. Reinig daarna nog een keer met alleen water. Maar let op: gebruik afwas-middel of allesreiniger nooit onverdund op de kookplaat.
  • Hardnekkige vlekken verwijderen met een schuursponsje? Liever niet. Schurende middelen kunnen krassen achterlaten op de kookplaat.


De meeste inductie kooktoestellen hebben 9 standen en vaak ook een P of B-power boost. Gebruik ‘boost’ en stand 9 voor: snel aan de koken brengen / slinken van bladgroenten / verhitten van olie en vet / onder druk brengen van een snelkookpan. 


Gebruik stand 8 voor: aanbraden van vlees / bakken van vis / bakken van omeletten / bakken van gekookte aardappelen / frituren.


Gebruik stand 7 voor: bakken van dikke pannenkoeken / bakken van dik, gepaneerd vlees / uitbakken van spek of bacon / bakken van rauwe aardappelen / bakken van wentelteefjes / bakken van gepaneerde vis.


Gebruik stand 6 voor: doorkoken / ontdooien van harde groenten / bakken en garen van dun vlees. 


Gebruik stand 1 t/m 5 voor: trekken van bouillon / bereiden van stoofvlees / smoren van groenten / smelten van chocolade / smelten van kaas 


Share by: