Powered bij KOKEN030                                                                                                                              Whatsapp: 06-21638222 Mail: info@koken030.nl


Inductie

KOKEN OP INDUCTIE

Wat is koken op Inductie?


Met inductietechnologie wordt de pan zelf de warmtebron. Onder het keramische glas bevindt zich een koperen spiraal die een magnetisch veld genereert in de bodem van de magnetiseerbare pan waardoor deze verwarmd wordt. Inductiekookplaten genereren alleen hitte waar dat nodig is – aan de onderzijde van de pan.


Bovendien brengt inductie twee liter water twee keer sneller aan de kook dan een keramische plaat, waardoor je veel energie bespaart.

Is koken op inductie veilig?


Inductiekoken staan bekend als veilig. De pan wordt heet, en daardoor ook de kookplaat, maar zodra de pan van de kookplaat verwijderd wordt, koelt de kookplaat snel weer af. Op het display verschijnt een waarschuwingssymbool (door middel van een "H" of "h") tot de kookplaat afgekoeld is. De inductiekookplaat detecteert of er daadwerkelijk een pan op de kookzone staat, door te meten of er voldoende energie wordt opgenomen. Als dit niet meer het geval is, wordt er niets verhit en schakelt de kookzone zichzelf uit.

Is koken op Inductie onderhoudsvriendelijk?


Een inductiekookplaat blijft er alleen goed uitzien wanneer er goed voor wordt gezorgd. Wil je je inductiekookplaat zo goed reinigen dat hij weer glimt zoals de originele spiegelafwerking? Met de juiste accessoires is dit klusje in een handomdraai geklaard.

Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor glaskeramiek. Houd je aan de schoonmaakinstructies die op de verpakking staan.

Pannen voor inductiekookplaten: wel of niet geschikt? Welke zijn goed?


Controleren of de pannen geschikt zijn, kan met behulp van een magneet. Als de magneet niet aangetrokken wordt door de pan, is de pan niet geschikt tenzij anders vermeld op de verpakking van de betreffende pan. Controleer hierbij de volledige onderkant van de pan, in sommige pannenbodems zit te weinig ferromagnetisch materiaal in de rand van de bodem. Gebruik kookgerei met vlakke bodems. Ongelijke bodems hebben invloed op de warmtetoevoer.

Share by: